Over de website

Nielsondekt.nl is bedoeld voor kinderen van 7 tot 12 jaar. Wij willen met Nielsontdekt.nl kinderen op een leuke en speelse manier van alles leren over sparen, rente, de bank, hypotheken en pensioen.

Het ontstaan van de website

Het leek Delta Lloyd een goed idee om het boek uit te breiden met een site. Een speelse, leerzame, interactieve site die voortborduurt op het boek. Samen met de makers van het boek is dit uitgewerkt in Nielsontdekt.nl.

Wat kun je doen op Nielsontdekt.nl

In ons interactieve deel zijn er 3 onderdelen waar je mee aan de slag kunt:

Het Spel

afb

Een spel waarbij je van alles leert over hoe gebeurtenissen in het leven effect hebben op jouw geld, spaarpot en (spaar)rekeningen. Daarbij moet je allerlei keuzes maken, die soms niet zo makkelijk zijn.

De Quiz

afb

In de Quiz worden vragen over het boek van Niels gesteld.;

Jouw eigen balans

afb

Hoeveel geld heb je en wat ben je waard? Deze tool kun je elke dag invullen en een tijdje bijhouden. Vergelijk het ook eens met de klas, hoe gaan anderen met geld om?

Over de initiatiefnemer

DELTA LLOYD

Als financieel dienstverlener vindt Delta Lloyd financiële zelfredzaamheid erg belangrijk. Sinds 2008 draagt Delta Lloyd via haar Foundation bij aan projecten op het gebied van schuldpreventie, overzicht in persoonlijke financiën en financiële educatie. Zij steunt projecten niet alleen financieel, maar levert vooral ook 'handjes' met vrijwillige inzet van de Delta Lloyd medewerkers. Delta Lloyd draagt graag haar steentje bij om kinderen op een leuke manier te leren over geld. Want voorkomen is beter dan genezen.

Wil je ons wat vragen?

Stel hier jouw vraag